Hardanger Meny

 

siderfestival


Bondfens marked 

« oktober 2017 »
oktober
MaTiViToFr
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 

Tørka frukt og bær

Når me tørkar frukt deler me den opp i skiver og legg den på nettingbrett. I tørkeskapet er det varmluft og avfuktar som tørkar frukta skånsamt. Det vert ikkje nytta konserveringsmiddel, sukker eller andre tilsetjingsmiddel.

Tørka frukt og bær er smaksrikt og sundt. Frukta kan nyttast som den er eller til frukostblanding, i havregrauten, kaker, supper og fruktgraut m.m.

Me tørkar eple av Nanna, Idun, Diskovery, Aroma, Elstar og Karen Schneider.

Tørka pærer av Clara Friis og  Grev Moltke.

Det vert tørka plommer av mange slag. Dei smakar nesten som svisker- eller endå betre.

Jordbær, bringebær,moreller, blåbær, lavendel og litt urter vert også tørka.

Tørka frutk og bær smakar forskjellig alt etter sort og modningsgrad.

 
Document Actions
Personlige verktøy